maandag 12 januari 2009

Trots op NL? Ikke ff niet!!

Nee ... deze titel slaat niet op de politieke partij van Rita Verdonk, maar op een staaltje Hollands zinloos geweld op Belgische bodem!!

Sinds wij in 's-Hertogenbosch wonen is Antwerpen onze favoriete uitvalsbasis. En vanaf dag één is het café Witzli-Poetzli een vast onderdeel van onze "Antwerpen-belevenis". Dit gezellige kleine kroegje aan de kathedraal, waar mijn lief tot zijn grote vreugde bij zijn bolleke (of anderzinds Belgisch nat) een sigaar mocht opsteken, werd al snel ons favoriet. Witzli-Poetzli, met zijn uitgebreide drankenkaart, koffie verkeerd met honing, verse Mattetaarten en markante eigenaar, is niet meer!

We besloten de dagen tussen de feestdagen in Antwerpen door te brengen en een bezoekje aan onze "stamkroeg" Witzli-Poetzli kan dan niet uitblijven. We hadden er enorm naar uitgekeken dus op de dag van aankomst liepen we richting de Blauwmoezelstraat. Tot onze grote spijt kwamen we erachter dat het café gesloten was en al gauw kwamen we achter de afschuwelijke reden van de sluiting. Op 21 december was de kroegbaas Guido Dhaen overleden. Helemaal van slag van het nieuws en totaal ontheemd hebben we die paar dagen in Antwerpen doorgebracht. "Wat erg" ... "wat is er gebeurt?" en "wat vreselijk voor zijn kinderen" ... "wat gaat er gebeuren met Witzli-Poetzli"?

Ook nadat we Antwerpen weer hebben verlaten blijven de vragen door mijn hoofd spoken en vanavond besloot ik eens op internet te achterhalen wat er precies is gebeurt. Tot mijn grote afschuw las ik onderstaand bericht:

Politie onderzoekt dood van cafébaas Witzli-Poetzli

ANTWERPEN - De politie onderzoekt de omstandigheden van de dood van de 57-jarige cafébaas Guido Dhaen van de bekende kroeg 'Witzli-Poetzli', genoemd naar een Tsjechisch sprookje, aan de Antwerpse kathedraal. Guido Dhaen overleed vorige week zondag aan een maagbloeding.

Guido Dhaen werd op 29november rond 2uur 's nachts in elkaar geslagen door een groep dronken Nederlandse studenten. De politie gaat na of er een verband is tussen die feiten en de dood van de cafébaas. Dhaen werd die nacht in het Sint-Vincentiusziekenhuis verzorgd aan het linkerbovenbeen. Door enkele stampen was in zijn been een pees geknapt. Hij moest daarvoor worden geopereerd. Het slachtoffer nam sinds die vechtpartij pijnstillers en bloedverdunners. Mogelijk zorgden die medicijnen voor een maagbloeding. Enkele dagen na het incident trok de politie met camerabeelden naar de cafébaas. Guido Dhaen herkende de uitlokker van het incident, maar de kerel kon nog niet gepakt worden. Dhaen laat een zoon van zestien jaar en een dochter van veertien jaar achter.

Guido Dhaen hier gefotografeerd in zijn eigen café. Ik heb er geen woorden voor!!

Geen opmerkingen: